Doradca - Grzegorz Birek

(…) szef kuchni podczas organizowanych pod patronatem Ambasady RP wydarzeń kulinarnych (…)

Grzegorz Birek

szef kuchni

Grzegorz Birek to profesjonalny kucharz specjalizujący się w nowoczesnej kuchni a’la carte oraz kompleksowej organizacji kuchni restauracyjnych. 

Przez siedem lat związany z warszawskimi pięciogwiazdkowymi hotelami: InterContinental oraz Hilton.
Zdobywca Kulinarnego Pucharu Polski w 2008 roku.

Szef kuchni podczas organizowanych pod patronatem Ambasady RP wydarzeń kulinarnych, związanych ze współpracą gospodarczą w Nikozji oraz Bukareszcie.

Sous Chef w odznaczonej przez żółty przewodnik Gault&Millau trzema czapkami słynnej restauracji „L’Enfant Terrible”.
Przez ostatnie dwa lata szef kuchni w jednej z najlepszych warszawskich restauracji „N31 by Robert Sowa”.

Swoje umiejętności zdobywał szkoląc się w Austrii, Włoszech oraz jako stażysta w najlepszych Kopenhaskich restauracjach – posiadającej trzy gwiazdki Michelin GERANIUM ***oraz jedno gwiazdkowej restauracji RELAE*.

Obecnie szef kuchni w nowo otwartej restauracji BISTRO KROMKI, nowoczesnym neo bistro serwującym doskonałej jakości potrawy w atmosferze comfort food.

Specjalizuje się w tworzeniu kreatywnego menu, dostosowanego do indywidualnych potrzeb klientów jak również obiektów gastronomicznych. Zakres jego działań obejmuje odpowiednie skalkulowanie kosztów, kreowanie wizerunku kulinarnego lokalu oraz profesjonalne szkolenie personelu.

 

Doradcy TopTenHotels

Prowadzisz Restaurację, Hotel, Bar? Spotkaj się z naszym doradcą i sprawdź w jakich obszarach możemy Ci pomóc.